Sabtu, 27 Oktober 2012

Salam Aidiladha! (dah ada geng karat!)

Bismillahirrahmaanirrahiim...

Salam Aidiladha buat semua, kullu sanah wa antum thayyibeen...!

-"Eh, Ina, bila kau tukar baju?"

-"Bukan kita dah salam tadi?"

-"Tadi kau di sana kan, macam mana kau ada di sini pula?"

Antara 'ucapan' yang saya terima di pagi aidiladha. Semuanya kerana ini,    Serupa sangatkah?

    Alhamdulillah, adik saya, yang lebih mesra dipanggil Angah sudah selamat tiba di Kaherah pada 24 Oktober, dua hari sebelum hari raya Aidiladha. Jadi, saya sudah ada 'geng karat' saya untuk beraya bersama. Mulanya risau juga, kerana penerbangan mereka (pelajar baru Sabah) asyik tertangguh-tangguh. Apatah lagi sesi perkuliahan sudah bermula hampir sebulan yang lalu. Namun, syukur akhirnya mereka tiba jua..

Aidiladha keluarga BKPSM (mahasisiwi). Junior dan senior yang terbaikk!!

    Hari ini (27 Oktober), kami ke pasar Atabah dan Hussin, menemankan pelajar-pelajar baru membeli jubah, stokin dan barangan keperluan lainnya.  Alhamdulillah, cuti Aidiladha menyebabkan perjalanan kami lancar. Atabah dan Hussin tidak sesak seperti biasa!

    Terasa lucu melihat mereka seolah terpukau apabila kami memasuki kedai-kedai menjual jubah. Lebih-lebih lagi bila kami bawa mereka membeli syawerma (roti dengan daging) dan jus mangga yang pekat dan enak itu. 

Alahai, comel sungguh!

    Hajat hati mahu bawa mereka ke banyak tempat lagi. Tapi bila teringatkan bahawa malam ini ada majlis sambutan Aidiladha BKPSM, saya berkata "kita kena balik awal juga. Lain kali kita datang lagi, ya..."

    Laju sungguh angguk mereka.

    Saya merasa geli hati sekali lagi.

1 ulasan:

Syukran jazilan atas ulasan anda. Ada masa ziarahlah BQ lagi.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...